Egypte 2010

Eindelijk is voor mij in oktober 2010 een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Ik had al veel gehoord, gelezen en gezien over en van Egypte, maar had het nog nooit zelf mogen aanschouwen of meemaken.

Op 30 september 2010 zijn we met de vereniging in het kader van het 35 jarig jubileum naar Porto Ghalib in Egypte vertrokken. We zaten in het Marine Lodge hotel, alwaar ook Emperor Divers zijn duikschool heeft. Met Emperor Divers hebben we 6 dagen lang geweldige bootduiken mogen maken. 1 Dag zijn we in Abu Dabab geweest. Het Elphinstone Reef was een geweldige unieke ervaring. De enigste haai die we hier hebben zien zwemmen was toen we met zijn allen aan boord aan het eten waren. Dat is het enigste dat we niet hebben gezien. En tja soms maak je een keus voor een andere duikplek en dan mis je net de dolfijn die onder voorbij komt zwemmen. Maar goed, ik klaag niet ik vond het geweldig!!!

Speciale dank wil ik toch eventjes schrijven voor mijn buddy Marco lem die erg geduldig bleef tijdens het fotograferen en erg goed was in het opsporen van bijzondere dingen als naakslakjes, steenvissen, schorpioenvissen enz... Bedankt buddy!!

Hieronder staan de albums vanuit Egypte. Alles is hier gemaakt met de Olympus E-PL1. Ik zal de komende tijd proberen de albums compleet te maken met de namen e.d.

Egypte 2010 vissen

schildpadden egypte 2010

Egypte 2010 overige

Vissen Egypte 2010

Schildpadden Egypte 2010

Koralen, naaktslakken, octopus, kreeftjes en dergelijke

 

Egypte 2010 riffen

 

 

Foto’s van en langs de rifwanden

 

[Homepage Twentsduikertje] [Mijn camera] [Foto's Nederland] [Foto's buitenland] [Ibiza 2008] [Tenerife 2006] [Menorca 2005] [Malta 2004] [Egypte 2010] [Schotland 2012] [Onderwater films] [Links] [Wie ben ik?]